balkanlar-motor-turu-harita

MOTORLA BALKAN TURU (8-10 Ülke Görüp Gelcem)

2 yıldır motor turu yapcam diyodum hep bir şey çıktı. 2 yıl önce motorla uzun seyahat fazla kompleks görünmüştü gözüme. Uçmak ve backpacker kalmak daha kolay gelmişti (detaylar: 90 gün 15 ülke)

Geçen sene seyahat etmek yerine, Koh Rong’da adaya kapanıp gündüzleri roman / hikaye yazıp, akşamları muhabbet parti falan keyifliydi. Yola çıkıp bir yere gitmek hiç istemedim. (muson gelene kadar ^^)

Bu sene artık bi aksilik olmazsa yarın çıkıyorum yola.

Ülkeler: Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan ve tekrar Türkiye.

Yunanistan dışında diğerlerini henüz görmemiştim, ilk kez gidiyorum.

Normalde Yunanistan’da Meteora’ya kadar inecektim, ama yola çıkışım biraz sarktı. Meteora yolumu 300-400 km uzatıyor ve orada en az 2 gün harcarım diye düşündüğümden, orayı sonraya bıraktım.

Mount Athos da görmek istediğim yerlerden biriydi, ama izin muhabbeti ayarlayamadım. O da sonraya kaldı. (özel izin gerekiyor, günde sadece 10 kişi -Ortodoks olmayan- kabul ediyorlar. Kafana göre gidemiyorsun)

Liste oluştururken epey araştırdım. Listede elbette kotor, ohrid, dubrovnik gibi popüler yerler mevcut. Ama benim için en süpriz yer, Kosava’da “Brod” diye neredeyse hiç duyulmamış ortaçağ köyü olabilir. Motorla seyahat imkansız olan, sadece at sürerek gezilebilen bir bölge. Motoru bırakabileceğim güvenli bir yer bulursam, ortaçağ köylerinde, at ile ilkel bir şekilde dolaşmak isterim ^^

Bir de o kadar gitmişken Tiran, Saraybosna, Belgrad falan da iyi olurdu elbet ama günüm yetmeyecek (vizem bitiyor). Fast food gezmek istemiyorum, tadını çıkara çıkara dolaşmak istiyorum, Oralara uçakla da kolayca gidilir hem, onun için oraları eledim. Esas merak ettiğim makedonya – kosova ve karadağ. Özellikle karadağ, en çok zaman ayrılmayı hak ediyor gibi gözüküyor.

———–

takip için:

https://www.facebook.com/dunyabirmasaldir

https://www.instagram.com/ozgur_cagdas/

https://www.youtube.com/user/OzgurCagdas

https://www.twitter.com/Ozgur_Cagdas

https://www.plus.google.com/+OzgurCagdas

Share:

Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.